Szanowni Państwo,

Z wielką przyjemnością pragnę Was zaprosić do naszej Europejskiej Szkoły Mistrzów PROFESJONAL im. Wojciecha Kandulskiego w Poznaniu.

Pierwszy i jedyny tego typu ośrodek szkoleniowy w Polsce umożliwi Wam kontakt ze światowym cukiernictwem, nowymi trendami i to zarówno w produkcji jaki i dekorowaniu wyrobów cukierniczych, jak i w artystycznych dziedzinach cukiernictwa. Podczas oferowanych w szerokiej gamie kursów zapewnimy Wam znakomite warunki nauki i przyjazną atmosferę, tak abyście mogli odczuć silny zastrzyk wiedzy i nowych umiejętności.

Nasi wykładowcy, zarówno znakomici mistrzowie, wśród nich laureaci renomowanych konkursów krajowych i zagranicznych, przekażą Wam swoją wiedzę i szerokie umiejętności zawodowe. Tutaj żadne Państwa pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi, a każda cukiernicza tajemnica wyjaśniona. Czas już, aby produkowane przez was wyroby otrzymały nowy odpowiedni wizaż. A więcej dowiecie się u Nas, w naszej i Waszej Europejskiej Szkole Mistrzów PROFESJONAL im. Wojciecha Kandulskiego w Poznaniu.

Serdecznie zapraszam!



Dyrektor ośrodka

Hanna Kandulska-Helińska

O ZAŁOŻYCIELU

LYON_2_188_kopia_kopia WOJCIECH  KANDULSKI  był założycielem  Europejskiej  Szkoły  Mistrzów, wielkim miłośnikiem  zawodu cukiernika i zaufanym przyjacielem młodzieży.Swoją pierwszą cukiernię  otworzył w 1983 roku i dzięki  swej  wytrwałej pracy, zaangażowaniu  w rozwój branży cukierniczej i niebywałym zmysłom organizacyjnym  stworzył nowoczesną firmę cukierniczą, która  cieszy się  wielkim uznaniem nie tylko w Polsce ale i na świecie.

 Działalność oświatowa Wojciecha Kandulskiego i  miłość do zawodu były celem przewodnim jego życia. Stawiał na rozwój nie tylko swoich mistrzów, których kształcił w najlepszych  szkołach cukierniczych, m. in. w Yssingeaux, Casti Alimenti,Lenotr, ale zdobytą wiedzą chciał się podzielić z innymi.I tak w roku 1995 powstała pierwsza w Polsce prywatna szkoła  cukiernictwa artystycznego Professional, której celem jest kształcenie wyśmienitych- zarówno pod kątem produkcji jak i zdobnictwa cukierniczego- fachowców. W ciągu 15 lat istnienia  przez mury szkoły przewinęło się 3200 adeptów sztuki cukierniczej, a wielu z nich udowodniło, że wyniesiona wiedza zarówno teoretyczna jak i praktyczna, pozwala im zmierzyć się w  różnych konkursach z najlepszymi cukiernikami w kraju i za granicą, i bardzo często wychodzić z tych zmagań zwycięsko. Wykształciliśmy tu Mistrzów Polski i Świata!

 Mistrz Kandulski był wielkim i cenionym autorytetem w branży cukierniczej, toteż swoją wiedzą i doświadczeniem wspierał pracę wielu Stowarzyszeń i Instytucji związanych z tą dziedziną,  zasiadał w jury największych cukierniczych konkursów krajowych i zagranicznych,  a także był organizatorem wielu wystaw i konkursów.

Wiele organizacji branżowych ceniło sobie wiedzę i profesjonalizm Wojciecha Kandulskiego powierzając mu takie funkcje, jak:

- Wiceprezes Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP,

- Prezes Wielkopolskiego Stowarzyszenia Cukierników,

- podstarszy Cechu Cukierników i Piekarzy w Poznaniu,

- Przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej WIR.

Oto kilka z wielu w pełni zasłużonych  wyróżnień Wojciecha Kandulskiego:

- Srebrny Krzyż Zasługi za zasługi dla rzemiosła ,

- Medal Komisji Edukacji Narodowej

- Srebrna Odznaka Światowej Unii Cukierników UIPCG za działanie na rzecz światowego cukiernictwa,

- tytuł Zasłużonego dla Miasta Poznania

- tytuł Wybitnego Wielkopolanina

- Krzyż Kawalerski Odrodzenia Polski za zasługi dla rzemiosła

- Dyplom Honorowego Członka Światowej Unii Cukierników UIPCG

- Godło TERAZ POLSKA za Tort Kandulski oraz całokształt działalności w branży cukierniczej

- Złoty Hipolit w konkursie „Dobre bo Polskie” za Tort Kandulski

- Złoty Medal im. Jana Kilińskiego dla Firmy za zasługi dla Rzemiosła Polskiego,

- Kryształowy Puchar Wielkopolski dla najlepszej firmy cukierniczej w Polsce,

- pośmiertnie „Szabla Kilińskiego” – najwyższe honorowe odznaczenie rzemieślnicze za wybitne zasługi dla rozwoju rzemiosła polskiego i propagowanie jego osiągnięć w kraju i zagranicą, inicjatywę, zaangażowanie i ofiarną działalność w organach statutowych rzemiosła i małej przedsiębiorczości.

TERMINY

lipiec - sierpień przerwa urlopowa


    KURSY

    Zapraszamy na szkolenia z zakresu zdobnictwa cukierniczego:

    KURSY CUKIERNICZE 4-DNIOWE:

    I. Karmel

    Dekoracje i eksponaty z karmelu na różne okoliczności:

    1. Karmel dla początkujących, cena 950 zł 

    2. Karmel dla zaawansowanych, cena 1150 zł 

    KURSY CUKIERNICZE 2-DNIOWE:

    I. Marcepan, cena 450 zł

    Modelowanie i formowanie różnych dekoracji i figurek oraz przygotowanie młodzieży do konkursów krajowych i zagranicznych

    Szkolenia odbywają się w małych [6-8 osobowych] grupach, w profesjonalnie wyposażonych pracowniach szkoleniowych. Kurs trwa od poniedziałku do czwartku lub od poniedziałku do wtorku.

    Kontakt

    Europejska Szkoła Mistrzów „PROFESJONAL”

    im. Wojciecha Kandulskiego

    ul. Swarożyca 1

    61-615 Poznań

    tel. + 48 61 822 00 51

    profesjonal@kandulski.pl