Polecamy ZŁOTE TORTY nagrodzone na krajowych międzynarodowych konkursach cukierniczych.

TORT KANDULSKI -przedstawiamy Państwu specjalność naszej cukierni wspaniały "Tort Kandulski". Jest to specjalna kompozycja najwyższej klasy marcepana, orzechów, czekolady alkoholu i konfitury morelowej, które w zestawieniu dają coś wyjątkowego, jedynego, niepowtarzalnego. Tort Kandulski to tort o przedłużonej trwałości. Jest to nasz wyrób eksportowy, aktualnie wysyłany do Niemiec i USA. Niezwykłe walory smakowe tego tortu doceniło jury wielu konkursów, min.przyznając mu: złoty medal Międzynarodowych Targów Poznańskich „Polagra Food”, 1998 godło promocyjne „TERAZ POLSKA”, 1999 Hipolita w konkursie „Dobre, bo polskie”, 2000.

TORT IRLANDZKI– to kolejny złoty medalista z Cukierni Wojciecha Kandulskiego. Tajemnica niepowtarzalnego smaku tego wspaniałego wyrobu tkwi w połączeniu genagu z ciemnej czekolady z bitą śmietaną i markową kawą z genagem z białej czekolady z bitą śmietaną z dodatkiem markowej whisky.

TORT PREZYDENT - niespotykany kształt tego tortu nie tylko kusi wzrok, ale również jego skład jest prawdziwą rozkoszą dla podniebienia. Czekoladowa półkula wykończona jest specyficznym żabotem z gorzkiej czekolady, co wieńczy dzieło wspaniałego wyrobu. Jako owoc wybrano gruszkę Williams. Kawałki tego smacznego owocu połączone z genażem z czekolady i śmietany tworzą jego niepowtarzalny smak. Złoty medalista Międzynarodowych Targów Bydgoskich INTERPIEK, 2002

TORT GRUSZKOWY -to wyśmienita kompozycja musu czekoladowego, rumowego i gruszkowego, ozdobiona gruszkami i biszkopcikami. Całość wieńczy stylowa kokarda przewiązana dookoła tortu. Złoty medalista Międzynarodowych Targów Bydgoskich INTERPIEK, 2004

ZŁOTO LIZBONY- sporządzony jest z wyselekcjonowanych i odpowiednio przygotowanych malin, które zostały połączone z profesjonalną mleczną czekoladą oraz genagu czekoladowego z dodatkiem markowego rumu.Produkt ten został stworzony nie tylko z myślą o smakoszach, ale i o prawdziwych koneserach pieczywa cukierniczego, jakimi byli członkowie Jury na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników Lizbona 2000, gdzie tort otrzymał najwyższe noty.

Propozycja naszych wyrobów w zakładce GALERIA - TORTY TRADYCYJNE